Siirry pääsisältöön

Koiran kevyt makuupussi: tee se itse!

Koiralla pitää olla lämmin, kun se lepää. Varsinkin lyhytkarvaisen koiran kanssa telttaillessa, retkeillessä ja mökkeillessä tämä on ollut haasteellista järjestää.

Eli koiran oman makuupussin hankintaan olisi ryhdyttävä, mutta mikä olisi hyvä?



Seuraavat kohdat pyörivät mielessä...
  • Voi olla vaikeaa saada koira menemään pussiin sisälle. Teltassa pyörivä ja intopinkeä koira ei aina suostu rauhoittumaan juuri siihen kohtaan minne minä haluaisin sen asettuvan. Isoa koiraa on mahdoton työntää umpinaiseen pussukkaan.
  • Vetoketju (tai umpinaiset reunat) sulkevat koiran säkkiin, eikä se pääse täysin vapaasti liikkumaan tai vaihtamaan asentoa, jos tulee kuuma tai se haluaa vaihtaa asentoa.
  • Makuupussin pinnan tulisi sietää vähän kosteutta ja karheaa pintaa, mikäli koira lepäilee kesken liikunnan vaikka nuotiopaikalla.
  • Ja makuupussin tulee olla kevyt sekä mahtua pieneen tilaan, esim. reppuun. 

Tutkiskelin erilaisia vaihtoehtoja ja päädyin kangaskaupan valikoimien ääreen. Valitsin makuupussin kankaaksi softshellin, jossa on fleeceä kääntöpuolella. 

Koska koiran keho ei luovuta kosteutta kovin suuria määriä, päättelin, ettei turkki mene märäksi kosteudelta suojaavaan softshell-pintaisen makuupussin sisällä. Lisäksi mietin, että tuulelta suojaava kangas pidättää myös koiran omaa ruumiinlämpöä, jolloin makuupussin sisällä on lämmintä ilman paksua untuvatäytettä. Tämä toki selvinnee vasta käyttökertojen lisääntyessä!

Niinpä siis astelin kangaskaupasta ihanan metsäinen kangaspala käsissäni. Lisäksi kotoani löytyi toki ompelulankaa, nuppineuloja, ompelukone ja neppejä, sekä neppipressi. 

Ja näin sen työstin:



Ja tässä vaiheessa päästiin kokeilemaan!

Tai no toki päättelin ensin pienet langanpätkät pois roikkumasta ja jouduin uusimaan yhden huonosti kiinnittämäni nepin. Ne, jotka ovat näitä muovineppejä joskus kiinnitelleet ja joutuneet niitä vaihtamaan, varmaan tietävät, miten ikävää puuhaa se on!

Koira ei ensin ihan ymmärtänyt käydä lepäämään lattialle levitetylle makuupussialustalleen, vaan alkoi leikkiä leluillaan :)

Mutta heti, kun keksin siirtää makuupussin sohvalle, löytyi koiralle mieluinen kohta. Se asettui makuulle makuupussinsa toiselle puoliskolle aivan niin kuin toivoinkin.





Kun makuupussi oli kokonaan avoin, oli oman paikkansa löytäneen koiran ympärille helppo nepitellä makuupussin reunat kiinni. Nepparikiinnitys ei määritä koiran asentoa, vaan niiden avulla makuupussin voi sulkea juuri niistä kohdista, joista pitääkin.

Huomasin myös, että nepparikiinnitys antaa hienosti periksi silloin, kun koira nousee ylös. Makuupussi näyttäisi olevan näiltä osin turvallinen, koska koira ei ole vasten tahtoaan suljettuna pussin sisälle.

Koira köllöttelikin rauhassa, kunnes olin kiinnittänyt sopivaksi katsomani määrän neppejä. Toki yksittäisten neppien napsuttelu oli hidasta, mutta eipä minulla ole yleensä telttaretkillä tai muissa ulkoilmapuuhissa niin kova kiire minnekään, etten ehtisi koiran makuupussia kiinnittää.

Ja näköjään makuupussi oli heti ensitestauksilla niin kiva, että sinne kelpasi jäädä nauttimaan lisälämmöstä useamman tunnin päikkäreiden ajaksi.

...että sellainen Eläinten päivän lahja mun vilukissadalmatiankoiralle <3




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Itsetehdyt, neulotut villahousut

Innostuin viime vuoden loppupuolella taas neulomaan. En ole siinä kovin hyvä, joten tämänkaltainen askartelu menee opettelun piikkiin. No, joka tapauksessa marraskuun pimeinä iltoina laitoin käyntiin isomman projektin, villahousujen neulomisen. Lankana käytin ihan novitalaista perusseiskaveikkaa, eri väreissä tietenkin. ...aikuisten villahousut - neuleohjetta etsimään! Yritin opiskella ja seurata lankavalmistajan sivuilta ohjetta aikuisten villahousuista. Kaverit sen sijaan naureskelivat aherrukselleni - villahousuista tulisi kuulemma aivan kamalat viimeistään vyötäröosuuden kohdalta. Äitini kutsui niitä "damaskeiksi".  Rohkeasti ja sitkeästi neuloin kuitenkin ensin yhden lahkeen, takkusin levennyksissä ja kavennuksissa haarojen kohdalla, koska en ymmärtänyt ohjetta, ja huomasin lopulta, että työn alla olevien pöksyjen leveys on ihan jotain muuta, kuin alkuperäisessä ohjeessa. Eipä yllättänyt, koska neulekäsialani on aika kookasta. Siinä sitten kysyttiinkin vähän sis

The Kuivausrumpu

Pyykinpesu - voisiko sitä helpottaa pienellä luksuksella? Mitä mieltä olen pyykinpesusta? Voisiko pyykkirumbaa helpottaa kuivausrummun avulla? Millaisia kokemuksia kuivausrummusta meidän koirataloudessa? Ristiriitainen pyykinpesijä Opin pesemään pyykkini itse vasta muutettuani kotoa pois. Poikaystäväni opetti, miten kone täytetään, mihin lokeroon pesu- ja huuhteluainetta ladataan ja mistä nappulasta kone käynnistetään. En siis voi syyttää kotikasvatusta tästä nykyisestä pyykkiesimiesnaisen roolistani, vaan olen täysin vapaaehtoisesti kasvanut siihen ajan kuluessa ja pyykkäystaitojeni kasvaessa. Tykkään siitä, että saan järjestellä vaatteet koneeseen siten kuin itse haluan. Silloin keltaiset hupparit tulevat ulos koneesta keltaisina ja valkoiset valkoisina. Tähän vaiheeseen asti pyykinpesu on kivaa. Ihanaa, puhdasta pyykkiä monta kiloa! Mutta mutta. Pyykkien ripustaminen kuivumaan on aina ollut minulle akilleen kantapää. Se ajoittuu aina väärään hetkeen. Ripustaminen pitäi