Siirry pääsisältöön

Koodausta: Propproppropprop button.button.button3

Koodauskouluun?

Työssäni olen törmännyt erilaisiin koodeihin liittyviin tehtäviin yhä useammin. Lopulta oli aika istahtaa koulun (tai koulutuksen) penkille ja altistua kunnolla tämän koodisalakielen maailmaan. Tulin valituksi marraskuun puolivälissä alkaneeseen #Koodia -kokonaisuuteen.

Miun kirjoittamaa: button.button.laskin.buttonPiti olla oma läppäri, jota mulla ei ole ollut moneen vuoteen. Ekoiksi päiviksi hyppäsin mukaan lainaläpykällä, mutta jo toiselle koodiviikolle marssin ikivanha, kahvakuulan painoinen, isonäyttöinen läppäri kainalossa. Se oli juuri herännyt henkiin Linuxin avulla ja uudella virtalähteellä.

Ehkä ensi kerralla otan ensin omat laitteet kunnolla haltuun ja vasta sitten opettelen uutta asiaa!


Noh, voin rehellisesti myöntää olleeni alkuun hieman hukassa aivan alkeellistenkin JavaScript - loitsujen parissa. Ja VisualCodeStudion ja Linuxin käyttiksenkin kanssa meni oma aikansa. Opiskelun perustyökalujen, kuten Teamsin kanssa sen sijaan pärjäsin hyvin. Hyvä niin.

JavaScriptistä jatkoimme loitsuamista kohti html:ää, css:ssää ja näiden erilaisia komboja. Huomasin, että tottavie tämä nettipuoli on minulle paljon helpompi ottaa haltuun, kuin matemaattisten taikojen tekeminen ympäristössä, jossa visuaalisuus on piilossa jossain koodirivien välissä.


Tää oli kiva kevennys ennen joululomaa! 
Hatunnosto kaikille niille, joilla ko. robon hallinta on hanskassa. Mä sain tän pienellä pähkäilyllä haukkumaan koiran äänellä ja ajamaan samalla neuroottista ympyrää.

Sivuhuomautuksena täytyy todeta, että eipähän niistä valovuosien takaisista matematiikan opinnoistakaan haittaa ollut, kun aivot työstivät yötäpäivää koodilogiikkaa. Onhan siitä paljon apua, että hoksaa edes kaavan, jota koodiin yrittää sisällyttää...vaikkei datamaailman kielioppi vielä ihan priimaa olisikaan.

Ja pian olin luonut oman html - css - JavaScript -askarteluna toteutuneen nettisivun kotitehtävien merkeissä! Yksi oma tavoite saavutettu! Jee!

Iso saavutus oli myös laskimen koodaus kaikkine toimintoineen. Saako sen laittaa CV:seen?

Parhaillaan meillä on käynnissä React -puuhat. Olen ylpeä nettipohjaisesta sääsovelluksestani, jonka taustakuvana on joulupukki. Ja joka toimii rajapinnan avulla ja vaikka millä ihmeellisillä npm:llä ja axioksilla.

Ja nyt, kun ko. aihe on vielä hitusen haastava, tuntuu sille, että JavaScriptin kanssa olo on puolestaan varsin kotoisa. Tarkoittanee sitä, että jotain on tullut opittua?

Odotan joululomaa, jolloin arvelen kertaavani varsinkin silmukoita. En pelkkiä neulontasilmukoita ja makramee -solmuja, vaan ihan oikeita ja aitoja for-looppeja, funktioita niiden sisällä, if-else -lauseita kaikissa eri yhteyksissään.

Ehkä joululoman jälkeen React -käytännöt ovat jo tutumpia? Ehkä löydän koodauksesta väylän toteuttaa luovia juttujani taas uudella tavalla? Koska tää on muuten aika kivaa puuhaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiran kanssa automatkalla ja leirintäalueella - mitä hyvää ja mitä kehitettävää?

Muutama viikko taaksepäin auton keula käännettiin kohti Hankoa..
Matka-aika näytti navigaattorissa noin kuuden tunnin köröttelyä, joten pysähdyksineen kulkemiseen voisi varata melkein työpäivän verran. Huh sentään. Hellepäivä.

Vaikka koirani on kokenut autoreissaaja, tämä Hangon matka olisi sen ensimmäinen kosketus leirintäalueisiin. Ja koska se on hyvin pitkämuistinen, tulisi reissun mennä kokonaisuutena hyvällä mielenvireellä. Onnistunut matka mahdollistaisi leirintäretkeilyn jatkossakin, ehkä jollekin toiselle leirintäalueelle.

Ladattava suihku pihasaunassa

Ja hommahan menee näin: Ensin laitetaan kiukaaseen tulet ja kurkataan riittääkö vesisäiliön vesi. Sitten kannetaan vettä järvestä, kaadetaan vettä ämpäristä vesisäiliöön lämpiämään ja kannetaan vielä vähän lisää vettä.

Kun sauna on lämmin, yhdistellään kuumista ja kylmistä vesistä kunkin henkilökohtaisia vesilämpötilatuntemuksia edes jotenkuten miellyttävä seos isoon saaviin. Tästä saavista kaikki ottavat puhtaan pesuveden kauhalla.

Joku valittaa, että vesi on liian kuumaa ja jonkun mielestä se on liian kylmää. Mutta se kuuluu asiaan.

Entäs, kun saunojia onkin toisinaan viisi, ja yli puolet lapsia?

Lapset viskovat peseytyessään kaksi kolmesta kauhallisesta seinille ja lattialle, koska kauhalla on hankalaa tähdätä. Saa muuten ihan jokusen kerran käydä hakemassa järvestä uutta vettä.

Lopulta, kun muksut töröttävät kylpytakeissaan pukuhuoneessa, alkaa aikuisilla uusi vesirumba. Vesi ei enää ehdikään lämmetä padassa ja jäljelle jääneet peseytyvät ehkä vähän kylmemmällä satsilla.

Mökin pi…

Autolla pohjoiseen? Myö tehtiin se taas - Ruotsin, Norjan ja Suomen Lappi

Lomamatkani suuntautuvat nykyisin lähinnä pohjoiseen. Maisemia, luontoa, kiireettömyyttä ja olemista. Ja kaikki lähti siitä, kun eräänä talvena monta vuotta sitten ajeltiin Ylläkselle hiihtelemään.

Sitten yhtenä kesänä pakkasimmekin teltan mukaan ja suuntasimme Inarin kautta Norjaan ja Altasta takaisin Suomen puolelle. Viime kesänä taas huristelimme Vaasan ja Uumajan kautta Ruotsin läpi Kalajoelle. Ja syksyllä heitettiin keikka Kiilopäässä koiran kanssa telttaillen.

Juu, Lappi on mun juttu!

Entä Ruotsin Lappi, mitä siellä on?