Siirry pääsisältöön

Puikot kilisee, virkkuukoukku kieppuu: paljon uusia käsitöitä!

Marraskuun puolivälissä hyppäsin kohti uutta ja aloitin koodiopinnot. Aivotoimintaa kovasti haastavien tehtävien vuoksi kirjoituspuuhat ovat olleet paussilla. 

Sen sijaan olen löytänyt itseni yhä useammin kilistelemästä puikkoja. 
Tekemästä jotain sellaista, jonka osaan oikein hyvin.

Eli täältä pesee: itsetehtyjä, neulottuja, askarreltuja ja virkattuja luomuksia!


Läppärilaukku: 

Virkattu Paulina -naruista. Tuli tehtyä tarpeeseen, koska kooditunneille piti kantaa oma läppäri mukana. Halusin sievän, söpön ja kaikin puolin oman näköiseni kassin, jossa läppärin on kiva matkustella. Malli omasta päästä.

Heijastinpipo:

Malli omasta päästä. Mukana pipon omistajan antamaa lankaa ja Novitan Hohde -heijastinlankaa. 


Neulotut kaulurit lapsille:

Neulottu lasten mummolasta löytyneistä langoista ja Novitan Hohde -heijastinlangasta. Kankaat löytyivät omasta kangasvarastosta ja ovat kivan pehmeää ja joustavaa trikoota. Malli omasta päästä.

Paketillinen Puupäitä:

Joulupukinkonttiin lähti jouluasuisia Puupäitä, heijastinlangalla koristeltuja Puupäitä ja pari normaaliakin Puupäätä. Näitä oli mukana myös joulumyyjäisissä. Malli omasta päästä, idea Pinterestin maailmasta. Makramee -jämäpalojen hyötykäyttöä!

Huovutetut saippuakuoret:

Nämäkin pukinkonttiin. Neulahuovutusta ja perinteistä huovutusta aitoon lampaanvillaan ja värjättyihin villoihin. Malli omasta päästä of course. 


Himmeli lasiputkista:

Tähän mulla oli ohje! Tosi kiva tehdä ja miettiä, mistä ne putkilot kulkevat. Pääsi joulukuusen latvaan. Näyttää upealle siellä <3

Tonttulakit:

Neuloin pitkillä puikoilla paksusta langasta. Malli omasta päästä. 

Neulotut tossut:

Idea Pinterestistä. Korjailin vielä jälkikäteen lisäämällä kiristysnauhat, jotta pysyvät jalassa paremmin. Kivasti tarttuu nuo koirankarvat!

Kierrekauluri:

Paksua lankaa, malli omasta päästä. Lämmittää hiihtolenkeillä.

Virkatut tossut:

Sama malli, kuin neulotuissakin tossuissa. Koristeluviimeistelyt omasta päästä.

Virkattu nutturapipo:

Virkatun nutturapipon idea Pinterestistä, mutta malli omasta päästä. Oli nopea ja helppo tehdä. Kiva, kun hiukset voi kerrankin olla nutturalla pipon sisällä ilman, että pää näyttää saaneen ylimääräisen ulokkeen. Langoissa mukana heijastinlankaa, kuten näkyy.

Neulottu peruskierrepipo:

Lankana Novitan seiskaveikka, Polaris. Kokeilin kierreneuletta.Niin, että siinäpä näitä kotiprojekteja. 

Tää neulomis- ja virkkausinnostus on jännä: välillä se iskee ja vie mennessään, ja sitten voi taas mennä kokonainen vuosi ihan muissa puuhissa. Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiran kanssa automatkalla ja leirintäalueella - mitä hyvää ja mitä kehitettävää?

Muutama viikko taaksepäin auton keula käännettiin kohti Hankoa..
Matka-aika näytti navigaattorissa noin kuuden tunnin köröttelyä, joten pysähdyksineen kulkemiseen voisi varata melkein työpäivän verran. Huh sentään. Hellepäivä.

Vaikka koirani on kokenut autoreissaaja, tämä Hangon matka olisi sen ensimmäinen kosketus leirintäalueisiin. Ja koska se on hyvin pitkämuistinen, tulisi reissun mennä kokonaisuutena hyvällä mielenvireellä. Onnistunut matka mahdollistaisi leirintäretkeilyn jatkossakin, ehkä jollekin toiselle leirintäalueelle.

Ladattava suihku pihasaunassa

Ja hommahan menee näin: Ensin laitetaan kiukaaseen tulet ja kurkataan riittääkö vesisäiliön vesi. Sitten kannetaan vettä järvestä, kaadetaan vettä ämpäristä vesisäiliöön lämpiämään ja kannetaan vielä vähän lisää vettä.

Kun sauna on lämmin, yhdistellään kuumista ja kylmistä vesistä kunkin henkilökohtaisia vesilämpötilatuntemuksia edes jotenkuten miellyttävä seos isoon saaviin. Tästä saavista kaikki ottavat puhtaan pesuveden kauhalla.

Joku valittaa, että vesi on liian kuumaa ja jonkun mielestä se on liian kylmää. Mutta se kuuluu asiaan.

Entäs, kun saunojia onkin toisinaan viisi, ja yli puolet lapsia?

Lapset viskovat peseytyessään kaksi kolmesta kauhallisesta seinille ja lattialle, koska kauhalla on hankalaa tähdätä. Saa muuten ihan jokusen kerran käydä hakemassa järvestä uutta vettä.

Lopulta, kun muksut töröttävät kylpytakeissaan pukuhuoneessa, alkaa aikuisilla uusi vesirumba. Vesi ei enää ehdikään lämmetä padassa ja jäljelle jääneet peseytyvät ehkä vähän kylmemmällä satsilla.

Mökin pi…

Autolla pohjoiseen? Myö tehtiin se taas - Ruotsin, Norjan ja Suomen Lappi

Lomamatkani suuntautuvat nykyisin lähinnä pohjoiseen. Maisemia, luontoa, kiireettömyyttä ja olemista. Ja kaikki lähti siitä, kun eräänä talvena monta vuotta sitten ajeltiin Ylläkselle hiihtelemään.

Sitten yhtenä kesänä pakkasimmekin teltan mukaan ja suuntasimme Inarin kautta Norjaan ja Altasta takaisin Suomen puolelle. Viime kesänä taas huristelimme Vaasan ja Uumajan kautta Ruotsin läpi Kalajoelle. Ja syksyllä heitettiin keikka Kiilopäässä koiran kanssa telttaillen.

Juu, Lappi on mun juttu!

Entä Ruotsin Lappi, mitä siellä on?