Siirry pääsisältöön

Puikot kilisee, virkkuukoukku kieppuu: paljon uusia käsitöitä!

Marraskuun puolivälissä hyppäsin kohti uutta ja aloitin koodiopinnot. Aivotoimintaa kovasti haastavien tehtävien vuoksi kirjoituspuuhat ovat olleet paussilla. 

Sen sijaan olen löytänyt itseni yhä useammin kilistelemästä puikkoja. 
Tekemästä jotain sellaista, jonka osaan oikein hyvin.

Eli täältä pesee: itsetehtyjä, neulottuja, askarreltuja ja virkattuja luomuksia!


Läppärilaukku: 

Virkattu Paulina -naruista. Tuli tehtyä tarpeeseen, koska kooditunneille piti kantaa oma läppäri mukana. Halusin sievän, söpön ja kaikin puolin oman näköiseni kassin, jossa läppärin on kiva matkustella. Malli omasta päästä.

Heijastinpipo:

Malli omasta päästä. Mukana pipon omistajan antamaa lankaa ja Novitan Hohde -heijastinlankaa. 


Neulotut kaulurit lapsille:

Neulottu lasten mummolasta löytyneistä langoista ja Novitan Hohde -heijastinlangasta. Kankaat löytyivät omasta kangasvarastosta ja ovat kivan pehmeää ja joustavaa trikoota. Malli omasta päästä.

Paketillinen Puupäitä:

Joulupukinkonttiin lähti jouluasuisia Puupäitä, heijastinlangalla koristeltuja Puupäitä ja pari normaaliakin Puupäätä. Näitä oli mukana myös joulumyyjäisissä. Malli omasta päästä, idea Pinterestin maailmasta. Makramee -jämäpalojen hyötykäyttöä!

Huovutetut saippuakuoret:

Nämäkin pukinkonttiin. Neulahuovutusta ja perinteistä huovutusta aitoon lampaanvillaan ja värjättyihin villoihin. Malli omasta päästä of course. 


Himmeli lasiputkista:

Tähän mulla oli ohje! Tosi kiva tehdä ja miettiä, mistä ne putkilot kulkevat. Pääsi joulukuusen latvaan. Näyttää upealle siellä <3

Tonttulakit:

Neuloin pitkillä puikoilla paksusta langasta. Malli omasta päästä. 

Neulotut tossut:

Idea Pinterestistä. Korjailin vielä jälkikäteen lisäämällä kiristysnauhat, jotta pysyvät jalassa paremmin. Kivasti tarttuu nuo koirankarvat!

Kierrekauluri:

Paksua lankaa, malli omasta päästä. Lämmittää hiihtolenkeillä.

Virkatut tossut:

Sama malli, kuin neulotuissakin tossuissa. Koristeluviimeistelyt omasta päästä.

Virkattu nutturapipo:

Virkatun nutturapipon idea Pinterestistä, mutta malli omasta päästä. Oli nopea ja helppo tehdä. Kiva, kun hiukset voi kerrankin olla nutturalla pipon sisällä ilman, että pää näyttää saaneen ylimääräisen ulokkeen. Langoissa mukana heijastinlankaa, kuten näkyy.

Neulottu peruskierrepipo:

Lankana Novitan seiskaveikka, Polaris. Kokeilin kierreneuletta.



Niin, että siinäpä näitä kotiprojekteja. 

Tää neulomis- ja virkkausinnostus on jännä: välillä se iskee ja vie mennessään, ja sitten voi taas mennä kokonainen vuosi ihan muissa puuhissa. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiran kevyt makuupussi: tee se itse!

Koiralla pitää olla lämmin, kun se lepää. Varsinkin lyhytkarvaisen koiran kanssa telttaillessa, retkeillessä ja mökkeillessä tämä on ollut haasteellista järjestää. Eli koiran oman makuupussin hankintaan olisi ryhdyttävä, mutta mikä olisi hyvä?

Itsetehdyt, neulotut villahousut

Innostuin viime vuoden loppupuolella taas neulomaan. En ole siinä kovin hyvä, joten tämänkaltainen askartelu menee opettelun piikkiin. No, joka tapauksessa marraskuun pimeinä iltoina laitoin käyntiin isomman projektin, villahousujen neulomisen. Lankana käytin ihan novitalaista perusseiskaveikkaa, eri väreissä tietenkin. ...aikuisten villahousut - neuleohjetta etsimään! Yritin opiskella ja seurata lankavalmistajan sivuilta ohjetta aikuisten villahousuista. Kaverit sen sijaan naureskelivat aherrukselleni - villahousuista tulisi kuulemma aivan kamalat viimeistään vyötäröosuuden kohdalta. Äitini kutsui niitä "damaskeiksi".  Rohkeasti ja sitkeästi neuloin kuitenkin ensin yhden lahkeen, takkusin levennyksissä ja kavennuksissa haarojen kohdalla, koska en ymmärtänyt ohjetta, ja huomasin lopulta, että työn alla olevien pöksyjen leveys on ihan jotain muuta, kuin alkuperäisessä ohjeessa. Eipä yllättänyt, koska neulekäsialani on aika kookasta. Siinä sitten kysyttiinkin vähän sis

The Kuivausrumpu

Pyykinpesu - voisiko sitä helpottaa pienellä luksuksella? Mitä mieltä olen pyykinpesusta? Voisiko pyykkirumbaa helpottaa kuivausrummun avulla? Millaisia kokemuksia kuivausrummusta meidän koirataloudessa? Ristiriitainen pyykinpesijä Opin pesemään pyykkini itse vasta muutettuani kotoa pois. Poikaystäväni opetti, miten kone täytetään, mihin lokeroon pesu- ja huuhteluainetta ladataan ja mistä nappulasta kone käynnistetään. En siis voi syyttää kotikasvatusta tästä nykyisestä pyykkiesimiesnaisen roolistani, vaan olen täysin vapaaehtoisesti kasvanut siihen ajan kuluessa ja pyykkäystaitojeni kasvaessa. Tykkään siitä, että saan järjestellä vaatteet koneeseen siten kuin itse haluan. Silloin keltaiset hupparit tulevat ulos koneesta keltaisina ja valkoiset valkoisina. Tähän vaiheeseen asti pyykinpesu on kivaa. Ihanaa, puhdasta pyykkiä monta kiloa! Mutta mutta. Pyykkien ripustaminen kuivumaan on aina ollut minulle akilleen kantapää. Se ajoittuu aina väärään hetkeen. Ripustaminen pitäi