Siirry pääsisältöön

Möllötyksen marraskuu: neulottu villapaita aikuiselle

En muista, että edellisvuosina pimeä ulkoilma olisi iskenyt näin kovaa. Tekee mieli vaan lukea (ks. Mitä kaikkea luen nyt) ja neuloa, möllöttää omassa kodissa lämpimässä.

Koko kesän ja alkusyksyn olin ulkoilemassa, keräsin ihan hullut määrät sieniä ja polkupyöräilin itseni kipeäksi, joten ehkä nyt on lupa käpertyä takkatulen ääreen? Ainakin siihen saakka, kun sataa lunta ja päästään taas talviliikunnan pariin.

On tästä möllötyksestä silti jotain hyötyäkin. 


Sain melkein vuoden ajan puikoilla olleen villapaidan valmiiksi. En ole aiemmin neulonut villapaitaa, joten olipahan siinä ohjeen kanssa ihmettelemistä.

Miksei neulomisohjeissa kerrota, mitä mikäkin merkki tarkoittaa? Mikä on kerros, pitääkö viimeinen silmukka neuloa, miksi pitää päätellä kummallisessa kohdassa? Entä millaisia saumoja suositellaan?


Pahoittelut huonosta kuvanlaadusta ja koirankarvoista paidassa.


Ohjeena oli Novitan lehden 3/2017 malli 19. Tai siis "ohjeena". Hipsut siksi, kun en osannut ihan kaikkea ohjeissa mainittua noudattaa, sovelsin ja tein omilla väriajatuksilla. En enää muista, mikä lanka oli kyseessä, ehkäpä Nalle?

Opettelin myös samalla tekemään siistit saumat neuleeseen. 


Saumoja en ollut aiemmin tehnyt (vrt. Villahousuprojekti). Tai olin kyllä yrittänyt, mutta niistä oli aiemmilla kerroilla tullut susirumat söherrykset.

Tämä villapaita on kuitenkin omasta mielestäni hieno ja kelpaa vallan mainiosti lisälämmikkeeksi kuoritakin alle. On siinä toki jonkinlainen käsityön leima, mutta eikös se olekin vain hyvä juttu?

Ennen kaikkea onnittelin itseäni ison projektin saattamisesta maaliin <3


Mutta hölönpölön, lauantai-iltana aiheet ovat vähän vähissä. Joskus voisi olla parempi vaikka jättää kirjoittaminen väliin.

Toisaalta oli kiva kertoa täällä villapaitaprojektista, josko se innostaisi jotakuta muutakin saattamaan puikoilla lepäävän työnsä loppuun?

Nyt jatkan www.voepollaverkkokauppa.fi -asioille (tämä ei ole maksettu mainos!) - jos kurkkaat kauppaa ja kaupan blogia, tiedät miksi ;)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiran kanssa automatkalla ja leirintäalueella - mitä hyvää ja mitä kehitettävää?

Muutama viikko taaksepäin auton keula käännettiin kohti Hankoa..
Matka-aika näytti navigaattorissa noin kuuden tunnin köröttelyä, joten pysähdyksineen kulkemiseen voisi varata melkein työpäivän verran. Huh sentään. Hellepäivä.

Vaikka koirani on kokenut autoreissaaja, tämä Hangon matka olisi sen ensimmäinen kosketus leirintäalueisiin. Ja koska se on hyvin pitkämuistinen, tulisi reissun mennä kokonaisuutena hyvällä mielenvireellä. Onnistunut matka mahdollistaisi leirintäretkeilyn jatkossakin, ehkä jollekin toiselle leirintäalueelle.

Ladattava suihku pihasaunassa

Ja hommahan menee näin: Ensin laitetaan kiukaaseen tulet ja kurkataan riittääkö vesisäiliön vesi. Sitten kannetaan vettä järvestä, kaadetaan vettä ämpäristä vesisäiliöön lämpiämään ja kannetaan vielä vähän lisää vettä.

Kun sauna on lämmin, yhdistellään kuumista ja kylmistä vesistä kunkin henkilökohtaisia vesilämpötilatuntemuksia edes jotenkuten miellyttävä seos isoon saaviin. Tästä saavista kaikki ottavat puhtaan pesuveden kauhalla.

Joku valittaa, että vesi on liian kuumaa ja jonkun mielestä se on liian kylmää. Mutta se kuuluu asiaan.

Entäs, kun saunojia onkin toisinaan viisi, ja yli puolet lapsia?

Lapset viskovat peseytyessään kaksi kolmesta kauhallisesta seinille ja lattialle, koska kauhalla on hankalaa tähdätä. Saa muuten ihan jokusen kerran käydä hakemassa järvestä uutta vettä.

Lopulta, kun muksut töröttävät kylpytakeissaan pukuhuoneessa, alkaa aikuisilla uusi vesirumba. Vesi ei enää ehdikään lämmetä padassa ja jäljelle jääneet peseytyvät ehkä vähän kylmemmällä satsilla.

Mökin pi…

Autolla pohjoiseen? Myö tehtiin se taas - Ruotsin, Norjan ja Suomen Lappi

Lomamatkani suuntautuvat nykyisin lähinnä pohjoiseen. Maisemia, luontoa, kiireettömyyttä ja olemista. Ja kaikki lähti siitä, kun eräänä talvena monta vuotta sitten ajeltiin Ylläkselle hiihtelemään.

Sitten yhtenä kesänä pakkasimmekin teltan mukaan ja suuntasimme Inarin kautta Norjaan ja Altasta takaisin Suomen puolelle. Viime kesänä taas huristelimme Vaasan ja Uumajan kautta Ruotsin läpi Kalajoelle. Ja syksyllä heitettiin keikka Kiilopäässä koiran kanssa telttaillen.

Juu, Lappi on mun juttu!

Entä Ruotsin Lappi, mitä siellä on?