Siirry pääsisältöön

Kuopiolainen DesignMarket ja DesignWeek, jes!

Innostuin seuraamaan somessa suomalaisia käsityöyrittäjiä ja heidän luomuksiaan. En siis tarkoita suuria nimiä ja maailmallakin tuttuja brändejä, vaan ennemminkin pieniä tekijöitä, oman designinsa ammattilaisia.

Olen ihaillut näiden yrittäjien omistautumista. Tuotteet viestivät, että niiden parissa on vietetty tunti jos toinenkin miettien, suunnitellen, oppien ja erehtyen. Ihan itse tehden. Ja ennen kaikkea tekemisestä nauttien.

Kuopiossa oli viime viikonloppuna DesignMarket, jonka jälkeen DesignWeek jatkuu saman teeman ympärillä. Kävimme lauantaina tutustumassa marketin antiin.
DesignMarketissa oli esillä toinen toistaan kauniimpia ja omaperäisempiä tuotteita. Oli muutama tunnetumpi nimi, mutta myös liuta ihania, uusia tulokkaita.

Esillä oli ainakin saippuoita, patoja, koruja, huonekaluja, vaatteita, tauluja, kortteja, leivonnaisia ja vaikka mitä muuta. Toisten pöydillä oli paljon tavaraa, toisten pöydillä taas vain muutama näyte-esine. Tilat olivat täynnä, mutta eivät niin täynnä, että olisi ollut hankala olla.

Yhteishenki tarttui myös vierailijoihin. Myyjät olivat iloisia. Tuotteita esiteltiin hymyillen, mutta ei tyrkyttämällä. Introverteimmat yrittäjät olivat paikalla ilman päälle liimattua pirteyttä ja silti (tai siksi?) kävijöitä riitti myös heidän myyntipisteillään. Ihanaa!

Isoissa messuissa on usein yleishärdelli, joka vaikuttaa ainakin minun kävijäkokemukseeni. Ehkä myös ostopäätöksiin tai ostamattomuuspäätöksiin. En huomannut hermostuttavaa härdelliä tässä tapahtumassa ollenkaan, vaikka kävijöitä oli paljon. Siksiköhän jäi niin hyvä mieli?

Nykyisin tekisin hankintani mieluiten suoraan yrittäjältä itseltään. Vaikka hän olisikin omissa oloissaan myyntipisteellään, vähän jännittäen, ehkä hitusen tylynä, mutta omista tuotteistaan ylpeänä. Tai vaikka yrittäjä piileskelisi somen takana, vielä vähän epävarmana, silti tuotteiden laatuun panostaen. Ostaisin häneltäkin.

Ja melkein teinkin kaupat, mutta jäin vielä kuitenkin vähän harkitsemaan niin kuin yleensä. Onneksi ihastelemaani tuotetta voi ostaa jälkikäteen myös netin kautta.

Mitähän DesignWeek tuo tullessaan? Ehkäpä osallistun tapahtumiin, käyn tuote-esittelyissä. Ainakin istahdan Isoon Savolaeseen, Voep Olla Suodatinpussitelineen isoveljeen, koska sen tarinaa olen seurannut pidemmän aikaa.
Lopuksi vielä, hyvä Kuopio! Huippua, että meillä on täällä kaikenlaisia menojuttuja moneen eri fiilikseen, milloin urheilua, milloin tanssia ja musiikkia, sitten taas jotain ihan muuta <3


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiran kanssa automatkalla ja leirintäalueella - mitä hyvää ja mitä kehitettävää?

Muutama viikko taaksepäin auton keula käännettiin kohti Hankoa..
Matka-aika näytti navigaattorissa noin kuuden tunnin köröttelyä, joten pysähdyksineen kulkemiseen voisi varata melkein työpäivän verran. Huh sentään. Hellepäivä.

Vaikka koirani on kokenut autoreissaaja, tämä Hangon matka olisi sen ensimmäinen kosketus leirintäalueisiin. Ja koska se on hyvin pitkämuistinen, tulisi reissun mennä kokonaisuutena hyvällä mielenvireellä. Onnistunut matka mahdollistaisi leirintäretkeilyn jatkossakin, ehkä jollekin toiselle leirintäalueelle.

Ladattava suihku pihasaunassa

Ja hommahan menee näin: Ensin laitetaan kiukaaseen tulet ja kurkataan riittääkö vesisäiliön vesi. Sitten kannetaan vettä järvestä, kaadetaan vettä ämpäristä vesisäiliöön lämpiämään ja kannetaan vielä vähän lisää vettä.

Kun sauna on lämmin, yhdistellään kuumista ja kylmistä vesistä kunkin henkilökohtaisia vesilämpötilatuntemuksia edes jotenkuten miellyttävä seos isoon saaviin. Tästä saavista kaikki ottavat puhtaan pesuveden kauhalla.

Joku valittaa, että vesi on liian kuumaa ja jonkun mielestä se on liian kylmää. Mutta se kuuluu asiaan.

Entäs, kun saunojia onkin toisinaan viisi, ja yli puolet lapsia?

Lapset viskovat peseytyessään kaksi kolmesta kauhallisesta seinille ja lattialle, koska kauhalla on hankalaa tähdätä. Saa muuten ihan jokusen kerran käydä hakemassa järvestä uutta vettä.

Lopulta, kun muksut töröttävät kylpytakeissaan pukuhuoneessa, alkaa aikuisilla uusi vesirumba. Vesi ei enää ehdikään lämmetä padassa ja jäljelle jääneet peseytyvät ehkä vähän kylmemmällä satsilla.

Mökin pi…

Autolla pohjoiseen? Myö tehtiin se taas - Ruotsin, Norjan ja Suomen Lappi

Lomamatkani suuntautuvat nykyisin lähinnä pohjoiseen. Maisemia, luontoa, kiireettömyyttä ja olemista. Ja kaikki lähti siitä, kun eräänä talvena monta vuotta sitten ajeltiin Ylläkselle hiihtelemään.

Sitten yhtenä kesänä pakkasimmekin teltan mukaan ja suuntasimme Inarin kautta Norjaan ja Altasta takaisin Suomen puolelle. Viime kesänä taas huristelimme Vaasan ja Uumajan kautta Ruotsin läpi Kalajoelle. Ja syksyllä heitettiin keikka Kiilopäässä koiran kanssa telttaillen.

Juu, Lappi on mun juttu!

Entä Ruotsin Lappi, mitä siellä on?