Siirry pääsisältöön

Kevätmetsä, lumen alta kasvava taidenäyttely

Metsään oli jo ikävä. Halusin tilaa, raitista ilmaa, rentoutua rauhallisessa ympäristössä kävellen. Kuulla lintujen kevätlaulua ja ihmetellä lumen alta paljastuvaa, pikkuhiljaa heräilevää vihermattoa.

Vappupäivänä arvelimme, että metsän lumikinokset ovat jo riittävästi pienentyneet. Tai ainakin sen verran, että koira ei vajoa märän lumen läpi kallionkoloon ja ihmisjaloilla pääsee pitkin metsän vihreää, joskin hieman kevätunista peitettä.

Sadetakki päälle (koska tottakai Vappuna sataa vettä), kumpparit jalkaan, koira kyytiin ja menoksi! Enpä arvannut, että olimme matkalla luonnon omaan taidenäyttelyyn...








Talvella kävimme lumikenkäilemässä näissä samoissa upeissa maisemissa, ks. vaikkapa Talviloma -postaus ja lumikenkäilykuva.

Osa rungoista ja maaston muodoista näytti tutulle, mutta paljon monenlaista jännittävää oli lumen alla piilossa:

Sammaleen muodostamat kauniit kuviot kivien, puiden ja kallioiden pinnalla.


Maaston upeat onkalot, kivenkolot, kalliomuodostelmat.


Lahoavat, yhteen kietoutuneet ja kylkeensä pahkoja kasvattaneet puut muistuttivat hämmentävän paljon Jeff VanderMeerin Eteläraja -trilogiassa kuvattua ympäristöä.


Muutama maasta ponnistanut tunnistamaton sieni lupaili kesälle kanttarelleja <3


Koira nautti kevätfiiliksistä: sen olemus oli yhtä hymyä ja intoa!

...ja mikä ihaninta, oma viime viikkojen kevätkiireestä jännittynyt mieli rentoutui, ja oma luovuus lähti uuteen lentoon.


Ilman lumipeitettä ja lumikenkiä tämä maasto oli vaikeakulkuinen. Ne ylämäet, joita kenkulat jalassa oli helppo nousta, osoittautuivat jylhiksi kalliorinteiksi, joita ei tottavie kuljeta ylös eikä alas ilman asianmukaisia kiipeilyvarusteita. Koiraa piti valvoa tarkemmin, ettei se rohkeuspuuskissaan pomppinut irtonaisten kivilohkareiden sekaan. Talviset seikkailut lumimaastoissa kasvattivat koiraherran luottamusta omiin maastokykyihinsä :)

Nyt keväällä metsäilyn parhautta oli unenomainen tunnelma, kummallisten muodonmuutosten ihastelu ja luonnontilaisesta ympäristöstä nauttiminen raittiissa ilmassa, metsän tuoksuissa.

Vaikka vähän vieläkin ikävöin talvea, aloin innolla odottaa kesää ja sen patikointi- ja telttailureissuja. Tänä vuonna menen ihan etelään ja ihan pohjoiseen, silti keskelle suomalaista luontoa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiran kevyt makuupussi: tee se itse!

Koiralla pitää olla lämmin, kun se lepää. Varsinkin lyhytkarvaisen koiran kanssa telttaillessa, retkeillessä ja mökkeillessä tämä on ollut haasteellista järjestää. Eli koiran oman makuupussin hankintaan olisi ryhdyttävä, mutta mikä olisi hyvä?

Itsetehdyt, neulotut villahousut

Innostuin viime vuoden loppupuolella taas neulomaan. En ole siinä kovin hyvä, joten tämänkaltainen askartelu menee opettelun piikkiin. No, joka tapauksessa marraskuun pimeinä iltoina laitoin käyntiin isomman projektin, villahousujen neulomisen. Lankana käytin ihan novitalaista perusseiskaveikkaa, eri väreissä tietenkin. ...aikuisten villahousut - neuleohjetta etsimään! Yritin opiskella ja seurata lankavalmistajan sivuilta ohjetta aikuisten villahousuista. Kaverit sen sijaan naureskelivat aherrukselleni - villahousuista tulisi kuulemma aivan kamalat viimeistään vyötäröosuuden kohdalta. Äitini kutsui niitä "damaskeiksi".  Rohkeasti ja sitkeästi neuloin kuitenkin ensin yhden lahkeen, takkusin levennyksissä ja kavennuksissa haarojen kohdalla, koska en ymmärtänyt ohjetta, ja huomasin lopulta, että työn alla olevien pöksyjen leveys on ihan jotain muuta, kuin alkuperäisessä ohjeessa. Eipä yllättänyt, koska neulekäsialani on aika kookasta. Siinä sitten kysyttiinkin vähän sis

The Kuivausrumpu

Pyykinpesu - voisiko sitä helpottaa pienellä luksuksella? Mitä mieltä olen pyykinpesusta? Voisiko pyykkirumbaa helpottaa kuivausrummun avulla? Millaisia kokemuksia kuivausrummusta meidän koirataloudessa? Ristiriitainen pyykinpesijä Opin pesemään pyykkini itse vasta muutettuani kotoa pois. Poikaystäväni opetti, miten kone täytetään, mihin lokeroon pesu- ja huuhteluainetta ladataan ja mistä nappulasta kone käynnistetään. En siis voi syyttää kotikasvatusta tästä nykyisestä pyykkiesimiesnaisen roolistani, vaan olen täysin vapaaehtoisesti kasvanut siihen ajan kuluessa ja pyykkäystaitojeni kasvaessa. Tykkään siitä, että saan järjestellä vaatteet koneeseen siten kuin itse haluan. Silloin keltaiset hupparit tulevat ulos koneesta keltaisina ja valkoiset valkoisina. Tähän vaiheeseen asti pyykinpesu on kivaa. Ihanaa, puhdasta pyykkiä monta kiloa! Mutta mutta. Pyykkien ripustaminen kuivumaan on aina ollut minulle akilleen kantapää. Se ajoittuu aina väärään hetkeen. Ripustaminen pitäi